arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat als ontspannen niet meer lukt; stress in de tent

Wat als ontspannen niet meer lukt; stress in de tent

Hoe frustrerend is het als het ontspannen gevoel van de herfstvakantie alweer mijlenver achter je ligt. Slechts een vage herinnering. Zonder dat je er erg in hebt, ben je helemaal opgeslokt door de waan van alle dag. Op van de stress.

En dat is nou precies waarvan je met jezelf hebt afgesproken ‘zo doe ik dat niet meer!’

Het knagende gevoel dat je geen grip op je leven hebt, blijft.

Alsof je een speelbal bent van andermans agenda en als een gek van hot naar her rent. Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk doen collega’s een beroep op je, zo werkt het nu eenmaal. En je bent er voor je kinderen, dat is normaal. Maar het lijkt alsof iedereen ontspannen weet wat ie wil, behalve jij.

Doe het juiste voor jezelf

Juist als je een druk leven hebt, is het heel nodig om regelmatig tijd voor jezelf te maken. Om te ontspannen, bij te tanken, te ontladen en weer nieuwe energie op te doen. Zodat je de stress kan laten gaan en weer voelt hoe het met jou gaat. Om naar de signalen van je lichaam te luisteren. Wat heb jij nodig? Doe je nog wel de juiste dingen om vol energie door te kunnen gaan? Voldoende beweging, momenten voor jezelf om je gedachten te laten gaan, je zinnen te verzetten…

Als je desondanks het gevoel hebt dat je constant achter de feiten aanloopt, dan is de kans groot dat er meer aan de hand is.

Is de balans tussen wie jij bent en hoe jij in je leven in orde

In mijn coaching zie ik vaak dat stress en voortdurende onrust symptomen zijn die laten zien dat de balans tussen wie je van binnen bent en hoe jij in je leven staat ver te zoeken is. Het is dan nodig om de diepere oorzaak helder te krijgen waarom dat zo is. Anders blijf je zoeken naar ontspanning en manieren die misschien de druk even van de ketel halen, maar geen blijvend resultaat hebben. Vaak omdat je buiten jezelf naar oplossingen gaat zoeken, terwijl je naar binnen moet durven kijken om te zien wat er werkelijk in je omgaat.

Herken je dit en vind jij het moeilijk om op de rem te trappen voor jezelf? Zorg dat je een fijne coach vindt die jou kan helpen om van voor jezelf zorgen weer een prioriteit te maken. Zodat jij vol zelfvertrouwen de regie over jou leven kan terug pakken, zonder stress en gedoe én op jouw voorwaarden.

Als je voelt dat ik iets voor je kan betekenen, aarzel dan niet om een vrijblijvende kennismakingswandeling te plannen.

Dan hebben we uitgebreid de tijd om elkaar wat beter te leren kennen en jij kan ervaren hoe ik werk.

Ik kijk ernaar uit om van je te horen.

Over de schrijver
Gepassioneerde coach voor (drukbezette) vrouwen die ontspanning zoeken. Ik help vrouwen uit de waan van de dag stappen zodat ze ontspannen en vol energie de regie over hun eigen leven kunnen terugpakken.
Reactie plaatsen

Deze website gebruikt cookies