arrow_drop_up arrow_drop_down
Karin van Kooten | Coaching Ont-moet jezelf

VOEL en ONTDEK wie je écht bent en

 ga vol vertrouwen doen wat écht bij je past. 


Vanuit een fijne basis, waarin goed voor jezelf zorgen én er voor anderen zijn en je ambities waarmaken hand in hand gaan.

Maak kennis met mijn 1-op-1 coaching 'Ont-moet jezelf'

Diep van binnen voel en weet je wie je écht bent en 

wat jij belangrijk vindt in je leven!

  • Vanuit een stevige eigen basis – met beide benen op de grond – sta jij voor wie je ben.
  • Voel je feilloos aan wat wel en wat niet bij je past
  • Je kent jezelf en weet waar je eigen grenzen liggen. Die je overigens regelmatig uitdaagt! 
  • Je bent getalenteerd en ambitieus in je werk, je gaat ervoor maar nooit ten koste van de balans in je leven.
  • Je houdt altijd genoeg tijd en energie over om te genieten van iedereen die je dierbaar is:  je gezin, van je partner en van anderen waar je van houdt.
  • Je weet precies weet wat jij nodig hebt om het beste van jezelf te blijven geven

Maar in werkelijkheid, ziet je leven er ongeveer zo uit ...

Voel je je geleefd door de waan van alle dag. Gevangen in een druk hoofd vol razende gedachten en je lichaam staat helemaal strak van de adrenaline.


En toch blijft je gewoon doorgaan. Omdat je dat het altijd zo hebt gedaan en het niet lukt om dit voor jezelf te veranderen. Continu AAN en in de overleef-stand om niet te hoeven stilstaan bij hoe je je werkelijk voelt. 


Je hebt een prima leven! Voor de buitenwereld dan. Een leuke uitdagende baan vol verantwoordelijkheden, een fijne basis in je privéleven, een mooi huis en geen zorgen. Iedereen kan op jouw betrokkenheid en aandacht rekenen, maar hoe ga jij ervoor zorgen dat het ook goed met jou gaat? 


Als jij niet meer voelt wie je bent, dan verliest je jezelf in de wereld om je heen. Je drukke baan slokt je helemaal op, de zorg voor je kinderen kost je veel te veel energie en je partner krijgt regelmatig de gestreste versie van jou gepresenteerd. 

Je hebt al heel veel ondernomen om te ontspannen en de knop écht om te kunnen zetten. Een volgende cursus of weer een workshop... Om jezelf weer terug te vinden...


Maar daar ligt de oplossing niet want het resultaat is altijd slechts van korte duur. Het lukt niet om écht te veranderen.


Elke keer als je heel even aan ontspanning proeft, gaat de druk van de ketel. Dat voelt zo heerlijk. Maar dan is er ook meteen weer de confrontatie met jezelf. En die is pijnlijk en wil je het liefst uit de weg gaan.


Dus stap je keihard terug in je oude gewoonte: je houdt iedereen op afstand en de pijn voor jezelf. Van binnen verteerd door innerlijke tweestrijd.


 Je weet en voelt heel goed dat je het anders wil in je leven. Dit klopt zó niet. Je hebt zo veel meer te biede... Maar het komt er niet uit!

Vertel eens eerlijk ...

Hoeveel verdriet doet het je als je dit zo leest. 

Als je jezelf herkent in wat ik schrijf en denkt ... 'dit gaat over mij'....


Ik geloof dat de enige weg die jij kan gaan, de weg naar binnen is. 

Zodat je (weer) ontdekt wie jij in de kern bent, zonder aangeleerde verdedigingsmechanismes, die ooit een houvast waren maar nu een belemmering zijn die je weerhouden om te VOELEN wie jij écht bent.

Karin van Kooten | Heemstede Haarlem

Mijn naam is Karin van Kooten

Uit eigen ervaring weet ik dat door blijven gaan nooit de oplossing is. 

Je raakt alleen maar steeds verder van jezelf verwijderd. Elke dag dat je het gevoel hebt, grip op jezelf en je leven kwijt te zijn is er eentje te veel. Dat is zo zonde. Om maar te zwijgen van de impact die het heeft op je humeur,  je gezondheid of je prestaties. En wat dacht je dat het doet met het contact met je kinderen, je relatie of je collega's.


Het is nodig om de dieperliggende oorzaak aan te pakken. Doe je dat niet dan blijf ie je belemmeren om in alle vrijheid het leven te leven dat écht bij jou past en waar jij het meest gelukkig van wordt. Dat wil je toch niet?

Wat maakt mijn coaching uniek?

Mijn persoonlijke en professionele ervaring combineer ik met mijn intuïtieve vermogens en heb ik vertaald naar mijn 1 op 1 coachingstrajecten. In mijn aanpak staan deze uitgangspunten centraal:


Ik combineer denken en voelen of zoals je wilt ratio en hart. Het een kan niet zonder het ander. Met alleen praten en het eindeloos analyseren van situaties kom je er niet. En met het 'verzamelen' van inzichten ook niet.


Er is veel ruimte ingebouwd om zelf te ervaren, voorbij aan wat je in je hoofd allang weet. Alleen door te ervaren kun je gedrag veranderen, belemmerende patronen doorbreken en nieuwe gewoontes aanleren. 


Ik geloof ook in de kracht van beweging. Daarom wandel ik graag, het brengt je uit je hoofd in je gevoel waardoor je veel gemakkelijker voelt wat écht bij je past. 


Je VOELT en ONTDEKT hoe jij in je leven wilt staan. Wat past nou écht bij je en wat niet?. Ik leer je effectief naar je gevoel luisteren, jouw unieke signalen herkennen en die vertalen naar effectiever gedrag in de praktijk. Vanuit een fijne basis die écht bij je past.


En we pakken de dieperliggende oorzaak aan, die vaak verscholen ligt in het onderbewustzijn en een gewoonte is geworden. Doe je dat niet, dan blijft ie je belemmeren om écht te veranderen en je leven te leven waar jij het meest gelukkig van wordt.


Ik maak gebruik van methodes en technieken die ik zelf geleerd en ervaren heb. En die effectief zijn. Met hart voor jou en een feilloze intuïtie voel ik heel goed aan waar de spreekwoordelijke schoen wringt en kan ik helder maken wat jij écht nodig hebt. Ook al weet je dat misschien zelf nog niet. 


Ook mijn jarenlange corporate ervaring heeft een plek in mijn aanpak. Dankzij mijn ervaring in het bedrijfsleven begrijp ik als geen ander welke zaken spelen op de werkvloer en welke impact dat heeft op je dagelijkse functioneren.


Mijn aanpak kent een logische opbouw want ik blijf die resultaatgericht vrouw die graag vooruit wil. En dat wil ik ook voor jou!

Coachingstraject 'Ont-moet jezelf'

coaching Heemstede Haarlem

3 maanden traject

In 3 maanden gaan we samen aan de slag om een basis te leggen waar jij mee verder kunt. Het coachingstraject heeft een vaste opbouw met wandelingen en verdiepende VIP-sessies, maar daarbinnen is veel ruimte voor maatwerk omdat geen persoon hetzelfde is. 

coaching Heemstede Haarlem

persoonlijk 1-op-1

Ik werk uitsluitend persoonlijk 1-op-1 en niet via technologieën als Skype of Zoom. Dus geen afleidingen en 100% aandacht. Mijn ervaring is dat de impact van het persoonlijke contact vele malen groter is, waardoor jij precies het extra steuntje in de rug krijgt om een stap vooruit te zetten. 

coaching Heemstede Haarlem

wekelijkse coaching

Je krijgt van mij alle ondersteuning, daarom hebben we wekelijks contact. De ene week persoonlijk tijdens een wandeling of een verdiepende VIP-sessie. De andere week hebben we contact via e-mail en via de tussentijdse werkbladen die je van mij ontvangt.

coaching Heemstede Haarlem

5 wandelingen van 1,5 uur

Wandelen in de natuur werkt heel ontspannend en het brengt je als vanzelf dieper in contact met je gevoel. Precies wat we willen bereiken, namelijk dat je voorbij gaat aan wat je hoofd je de hele dag vertelt. Ik geef je ook gerichte oefeningen, vaak geleide visualisaties en energie-oefeningen, die precies de extra verdieping geven die jij op dat moment nodig hebt. De Amsterdamse Waterleidingduinen in Zandvoort is mijn vaste wandellocatie. Andere locaties zijn in overleg ook mogelijk.

coaching Heemstede Haarlem

2 verdiepende VIP-sessies van 2 uur

In twee verdiepende VIP-sessies gaan we meer de diepte in om helderheid te krijgen in de achterliggende patronen/gewoontes die je belemmeren te transformeren en om de groei die je doormaakt stevig te verankeren. Deze sessies vinden plaats op een nader te bepalen locatie in Haarlem.

coaching Heemstede Haarlem

extra impact door thuisopdrachten

Tussen de persoonlijke sessies door ontvang je van mij werkbladen met thuisopdrachten, bedoeld om thema's die in onze live sessies naar voren zijn gebracht verder uit te diepen. Deze opdrachten en oefeningen prikkelen je bewustzijn, zijn praktisch en direct toepasbaar. 

 Dit vertellen anderen over mijn coaching ...

Karin is in staat om in korte tijd echt contact met je te maken en kan zich goed inleven in jouw situatie.


Ze weet met helderheid en zachtheid de kern van je probleem of klacht naar voren te halen en geeft goede adviezen hoe die kern verder kan worden aangepakt. Doordat je haar sessies ondergaat tijdens een wandeling in de natuur voelt het snel heel vertrouwd en met veel ruimte voor alles wat er is. 


Ik ben zeer dankbaar dat ze een stukje met me mee heeft gelopen op mijn pad, waardoor ik de weg weer kon zien.

ervaringen Karin van Kooten coaching
Noortje, Zandvoort
Een tijdje terug ben ik met Karin mee geweest voor een wandelcoaching-sessie.


Ondanks het onstuimige weer was het een hele fijne ervaring waarbij Karin échte aandacht had voor mij en me mede door het wandelen in de duinen tot rust bracht met haar rustige en fijne energie. Karin had nog een mooie oefening voor me waar ik me makkelijk aan kon overgeven omdat ze zo'n veilige setting creëerde. De sessie heeft me die dag tot rust gebracht en enkele mooie inzichten opgeleverd.


Zeker een aanrader als je behoefte hebt aan je hoofd vrijmaken en een sturend luisterend oor.
ervaringen Karin van Kooten coaching
Millie, Haarlem
Een heerlijke wandeling in de natuur die je samen met een gesprek en de oefeningen veel nieuwe inzichten geeft.


Daarna krijg je goede tips en oefeningen om thuis mee verder te gaan.


Ik heb ontzettend veel van je geleerd en ben er heel bewust mee aan de slag gegaan. Door ondanks dat het heel druk is toch meer tijd voor mijzelf te blokkeren.


Echt een aanrader! 
ervaringen Karin van Kooten coaching
Annemarie, Wijk aan Zee

Coaching: een waardevolle investering in jezelf  ... 

  • Jouw investering voor dit coachingstraject van 3 maanden, 5 wandelingen van 1,5 uur, 2 verdiepende sessies van 2 uur, praktische huiswerkopdrachten én tussentijdse feedback momenten is Euro 1199,00 inclusief BTW

Wil je liever een traject op maat bij mij volgen of een enkele wandeling maken? Dat kan. Neem hiervoor contact met me op of plan hieronder een kennismakingswandeling op een moment dat het jou uitkomt.


Nog even dit: ik sta volledig achter mijn coaching en werk graag met mensen die het aandurven om zichzelf écht in de spiegel aan te kijken en die bereid zijn om zich over te geven aan het veranderingsproces. Als jij na onze eerste wandeling niet 100% tevreden bent, dan geef ik je zonder meer je geld terug. 

Kennismaken met Karin van Kooten coaching

Laten we kennismaken

Voel je dat het nu écht tijd is geworden om rust in je hoofd en in je lijf te krijgen? Wil je ontdekken wie jij écht bent en hoe je jouw unieke talenten op een effectieve manier kan inzetten voor jezelf, in je werk, in je relatie en gezin? En wil je een fijne basis creëren die jij nodig hebt om het leven te leven zoals het écht bij je past?


Plan dan direct hieronder een kennismaking op een datum/tijd dat het jou uitkomt. Ik kijk uit naar je berichtje!


NB: een kennismaking kan online of persoonlijk door samen te wandelen. Een kennismaking duurt ca 45 min. Eventuele (parkeer)kosten zijn voor eigen rekening.

Deze website gebruikt cookies