arrow_drop_up arrow_drop_down
Ik ga mijzelf zijn

Ik ga mijzelf zijn

Al van kinds af keek ik om me heen naar anderen. Gedroeg me zoals ik dacht dat het hoorde. Tja, de het-hoort-zo’s. Van wie zijn ze eigenlijk? En passen ze wel echt bij mij? Pas veel en veel later ben ik me dat gaan afvragen en kwam tot de ontdekking dat ik een stoerdere versie van mijzelf had ontwikkeld. Om wat ik diep van binnen voelde te beschermen.

Leuke buitenkant

De stoere Karin gaf houvast in mijn baan als communicatieprofessional, ik was die graag geziene ‘aanpakker’ die lekker hands-on resultaten boekte. Leuk hoor, die complimenten…. Maar ondertussen wist niemand dat ik op wilskracht doorging, kapot van de stress.

Natuurlijk is er niks mis met hard werken, maar ik werkte mezelf over de kop en bezweek bijna onder de druk die ik mijzelf oplegde. Ook in mijn privéleven hield ik wat er echt in me omging lang voor mijzelf.

Toch knaagde het van binnen …

Want ik voel veel intenser dan veel mensen om me heen. Ben gezegend met een natuurlijke aanleg om genuanceerd te doorvoelen waar het in de kern echt om draait. Voel en weet hoe de wereld er uit kan zien als er harmonie is.

Tegelijkertijd zie ik de strijd die veel mensen met zichzelf hebben. Omdat ze van binnen iets heel anders voelen dan ze in hun leven laten zien. Dat geeft heel veel stress.

Niet zo verwonderlijk dat ik al heel jong het pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling koos. Ik heb altijd geïnvesteerd in mijn intuïtieve ontwikkeling en volgde regelmatig cursussen en trainingen. Dat voelde als thuiskomen en mijn hart opende…

Maar mijn hart wil meer

Door twee zeer ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven realiseerde ik me dat de tijd te kort is.

Het moment om mijn hart te volgen is NU. Niet straks, niet later. Nu!

Ik zet alle zekerheden overboord en ga werk doen waar mijn hart naar verlangt. Waar ik al mijn eigen levenservaring, mijn corporate ervaring in het bedrijfsleven en mijn intuïtieve talenten en kwaliteiten in kwijt kan. Mijn persoonlijke transformatiereis delen met vrouwen. Als bewustzijnscoach.

Waarom vrouwen?

Als geen ander weet ik hoe veeleisend het bedrijfsleven is voor talentvolle vrouwen die zichzelf op de allerlaatste plaats zetten.  Zich niet eens de tijd gunnen om te voelen wat zij zélf nodig hebben. Want er is altijd wel iets is dat voor gaat. Werk dat nooit af komt. Een volle mailbox die leeg moet. De zoveelste verjaardag, borrel, … (ach, vul maar in).

Het raakt me dat vooral vrouwen proberen om een soort supermens te zijn. Altijd aan. De lat zo ontzettend hoog leggen. Waarom? Voor wie?

  • Tegen al deze vrouwen wil ik zeggen: Stop!
  • Stop met je leven te laten bepalen door de ‘het-hoort-zo’sbewustzijnscoach voor vrouwen
  • Stop met jezelf van alles opleggen

Gun jezelf eens de tijd om bij jezelf stil te staan, te VOELEN wie jíj bent, wat jíj nodig hebt.

Waarom vertel ik je dit? Ik ben zelf deze transformatieweg gegaan. Ik weet als geen ander wat het van vraagt en hoe spannend het kan zijn om gehoor te geven aan wat je hart je allang in fluistert. Om vast ingesleten patronen en mechanismes af te wijzen en voor liefde te kiezen. Tegen alles wat je geleerd hebt in.

Je bent tot zo veel meer in staat als je naar binnen keert en luistert naar wat je hart je vertelt. Als jij je unieke  vrouwenkracht leeft. Voelt wat bij jou past en wat jij nodig hebt.

En laat die kritische stem die je altijd van alles oplegt maar een keer voor wat die is.

Misschien denk je na het lezen van dit blog… Nou Karin, daar wil ik graag meer over weten. Neem dan gerust contact met me op.

Over de schrijver
Gepassioneerde coach voor (drukbezette) vrouwen die ontspanning zoeken. Ik help vrouwen uit de waan van de dag stappen zodat ze ontspannen en vol energie de regie over hun eigen leven kunnen terugpakken.
Alice
Door

Alice

op 25 September 2018

Wat een mooi verhaal Karin!! Goed gedaan

Karin van Kooten
Door

Karin van Kooten

op 26 September 2018

Dank je wel Alice!

Vera
Door

Vera

op 25 September 2018

O wat gaaf en wat telt is NU en een hoop vertrouwen. Ik zeg binnenkort weer eens afspreken in Breukelen. We hebben iets te vieren.

Karin van Kooten
Door

Karin van Kooten

op 26 September 2018

Doen we snel Vera. En inderdaad, we hebben zeker iets te vieren. Tot snel. X

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 26 September 2018

Van harte gefeliciteerd met je allereerste en mooie blog Karin! Heel veel succes en plezier met alles wat je vanuit jouw mooie hart aan de wereld gaat bieden!

Karin van Kooten
Door

Karin van Kooten

op 26 September 2018

Dank je wel lieve Jolanda. Voor het compliment en het vertrouwen. XX

Jacqueline Lycklema
Door

Jacqueline Lycklema

op 26 September 2018

Mooi dat je naar je hart luistert en kiest voor wat daarbij past. Je hebt genoeg stress gehad. Daar hebben we het ook in het verleden over gehad. Nu gaan voor iets wat je energie geeft.

Karin van Kooten
Door

Karin van Kooten

op 26 September 2018

Dank je wel Jacqueline. En het voelt inderdaad ontzettend goed.

Marnix
Door

Marnix

op 26 September 2018

Nice Karin, Mooie beslissing

Karin van Kooten
Door

Karin van Kooten

op 27 September 2018

Dank je wel voor je reactie! Leuk trouwens, je bent de eerste man die reageert. ;-)

Reactie plaatsen

Deze website gebruikt cookies