arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is jouw intentie voor 2019?
30 december 2018 

Wat is jouw intentie voor 2019?

Overmorgen is het alweer 1 januari 2019. Het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw gevierd met goede voornemens en gelukwensen. Het oude vuur gedoofd en nieuwe vuren ontstoken die de plannen en voornemens kracht bij zetten. Heel  veel vuurwerk en lawaai moeten de geesten verdrijven die tegelijkertijd gunstig worden gestemd met veel lekkernijen.

De jaarwisseling markeert al eeuwen lang een belangrijk moment in ons leven. Het ene hoofdstuk wordt afgesloten en een nieuw hoofdstuk ligt klaar om beschreven te worden. Hét moment bij uitstek dus om nieuwe voornemens te maken, doelen te stellen en om zaken die je wilt veranderen in je leven aan te pakken.

Natuurlijk vertel ik je niks nieuws …

Mijn lief en ik zijn deze dagen op het Franse platteland waar een geriefelijk huis met grote houtkachel deze dagen ons onderkomen is. Om de hoek bij dierbare vrienden waar we oud en nieuw mee vieren. De drukke kerstdagen hebben we letterlijk achter ons gelaten …

We hebben behoefte aan rust en aan tijd voor elkaar.

Om stil te staan.

Om terug te blikken op het jaar dat bijna achter ons ligt.

Het is een bewogen jaar geweest waarin vreugde en verdriet elkaar afwisselden.

Rode draad door 2018

Terugblikken kan op vele manieren maar ik vind het altijd fijn om door het jaar te ‘wandelen’. En al wandelend het jaar de revue te laten passeren, maand voor maand te beginnen bij januari. Het is bijzonder om te merken dat al pratend als vanzelf een rode draad zichtbaar wordt in zowel de pijnlijke of verdrietige situaties en in de vreugdevolle momenten. Twee rode draden die elk een eigen boodschap in zich dragen.

Het is waardevol om de balans op te maken

Ik ervaar het beslist niet als een self fulfilling prophecy om het ‘verleden’ te herhalen. In tegendeel. Na een druk en bewogen jaar vind ik het juist bijzonder waardevol om de balans op te maken. Om te zien welke ervaringen het leven heeft gebracht en waar deze situaties mij bewust van hebben gemaakt, wat ik over mijzelf kon leren, waar ik oude mechanismes of gewoontes kon loslaten. Juist de pijnlijke en verdrietige situaties ervaar ik als heel waardevol omdat die me leren om ze met een open hart te omarmen. Om oog te hebben voor mijn ‘eigen’ aandeel hierin. Dat wil niet zeggen dat dat de situaties minder verdrietig heeft gemaakt. Nee dat niet, maar door de verzachting ontstaat er wel ruimte om er op een andere manier mee om te (leren) gaan. En dat ervaar ik als groei.

Veel om dankbaar voor te zijn

Hetzelfde doe ik ook met de vreugdevolle en plezierige ervaringen. Door ook die situaties weer in herinnering te brengen, de meeste was ik trouwens allang weer vergeten, herstelt de balans. En besef ik weer wat een gezegend mens ik ben. Er gaat heel veel goed in mijn leven. Ondanks het verdriet is er ook veel liefde en vreugde. Ik ben blij met wie ik ben. Ik zet prachtige stappen die mijn hart voeden. Er liggen heel veel mooie kansen in het verschiet. Ik prijs me gelukkig met mijn lief. Ik ben dankbaar voor mijn ongelofelijk lieve vrienden. We wonen op een heerlijke plek in een heel fijn huis. We hebben geen zorgen, we zijn gezond …

Kortom: kan niet anders dan intens dankbaar zijn voor het jaar dat (bijna) achter me ligt.

Mijn intentie voor 2019: dankbaarheid

Hoe mooi is het dat door op deze manier de balans op te maken er ook weer een nieuw thema of intentie voor het komend jaar helder wordt. Niet zomaar een voornemen zoals je die rond de jaarwisseling zo vaak voorbij ziet komen en waar toch meestal niets van terecht komt.

Ik kies voor een oprechte intentie van wie ik wil zijn en hoe ik wil zijn. 2019 staat voor mij in het teken van dankbaarheid. Dankbaar zijn voor alles in mijn leven en vanuit dankbaarheid met situaties omgaan. Dankbaar zijn geeft nu al een gevoel van ‘zin hebben in’ en ‘me verheugen op’. En het nieuwe jaar nog niet eens begonnen. Dat belooft heel veel moois.

Met welke intentie begin jij 2019?

Mijn vraag aan jou: met welke intentie wil jij het nieuwe jaar beginnen? Heb jij de balans voor jezelf al opgemaakt? Als je dat nog niet gedaan hebt, dan kan ik alleen maar zeggen: ‘gun jezelf de kans om voor 2019 een nieuwe start te maken’. Wandel eens (als het niet anders kan doe het dan in gedachten) door het afgelopen jaar om jouw intentie voor het nieuwe jaar helder te krijgen.

En neem maar van mij aan: het wordt een stuk eenvoudiger om daarna nieuwe voornemens te maken én om jezelf eraan te houden.

Voel je je geïnspireerd om samen een ‘eindejaarswandeling’ te maken, neem gerust contact met me op. Ik kijk ernaar uit al wandelend jouw intentie voor 2019 helder te krijgen.

Tot slot wens je een fantastische jaarwisseling en alle goeds voor 2019!

Over de schrijver
Gepassioneerde coach voor (drukbezette) vrouwen die ontspanning zoeken. Ik help vrouwen uit de waan van de dag stappen zodat ze ontspannen en vol energie de regie over hun eigen leven kunnen terugpakken.
Reactie plaatsen

Deze website gebruikt cookies