arrow_drop_up arrow_drop_down
Over Karin van Kooten

Wat leuk dat je benieuwd bent naar wie ik ben ...

Mijn naam is Karin van Kooten. Ik coach drukbezette vrouwen om terug te gaan naar hun eigen basis. Vrouwen die er niet aan toekomen om tijd voor zichzelf te maken, te veel willen voor iedereen om hun heen en geen grip meer op hun eigen leven te hebben. 


Inmiddels die ik dit prachtige werk nu bijna twee jaar. Ik blijf het bijzonder vinden om te zien hoe vrouwen groeien en ontwikkelen als ze hun eigen basis weer terugvinden. Als ze erin slagen om oude - vaak onbewuste - mechanismes te doorbreken en ontdekken dat ze de moeite waard zijn, voor zichzelf én voor anderen. Gewoon om wie ze zijn! 


Maar hoe ben ik hiertoe gekomen. Ik neem je graag mee in mijn verhaal ...

Bewustzijnscoach

Altijd heb ik intens gevoeld ...

Zo lang als ik me kan herinneren pikte ik al sfeer en gevoelens van anderen op. Je kunt je voorstellen dat dit als kind best verwarrend is, want ik hoorde het een en voelde het ander. Al snel leerde ik manieren vinden om mezelf in een voor mij onveilige wereld een houvast te geven. 


Het masker van destoere meid waar het altijd goed mee gaat'  was mijn ‘favoriet’.


Een rol die me later in mijn werkende leven ‘goed’ van pas zou komen ...

Mooie carrière maar op van de stress!

Het grootste deel van mijn carrière werkte ik succesvol als zelfstandig communicatieprofessional in het bedrijfsleven in Nederland en in het buitenland. Ik heb mooie projecten achter mijn naam staan en opdrachtgevers waren altijd lovend over mijn inzet. Ik was er goed in, boekte resultaten waar anderen daar niet in slaagden. 'Geef mij een project en ik klaar de klus!' werd mijn motto. 


Maar niemand wist dat ik altijd maar doorging. Ontzettend hard probeerde om niets te laten merken van de onrust en de paniek die mijn leven beheersten. Dat ik nachten wakker lag van de hartkloppingen omdat ik onmogelijke eisen mijzelf stelde, hield ik voor mijzelf. Ik was op. Toch bleef ik op wilskracht doorgaan om niet te hoeven toegeven dat ik me van binnen diep ellendig voelde. 


Bang om 'door de mand' te vallen, koerste ik af op de zoveelste burn-out.

Voor de buitenwereld was mijn leven prima in orde

Ik had een interessante en verantwoordelijke baan, woonde in een fijn huis, getrouwd met een lieve echtgenoot en gezegend met een gezellige club vrienden. Een zorgeloos leven zou je denken ...


Maar ik was altijd op zoek manieren om van de onrust af te komen. Al jong kwam ik op het pad van persoonlijke ontwikkeling en later bewustzijnsontwikkeling. Ik heb werkelijk van alles geprobeerd: liep goeroe's achterna, volgde cursussen meditatie en bewustzijnstrainingen tot NLP, yoga en energiewerk in Nederland en later ook in het buitenland. Helaas leverde de energie die ik hierin stak uiteindelijk heel weinig op.


Wat ik leerde, bracht ik in de praktijk. Maar het resultaat was altijd slechts tijdelijk. Heel even was de druk van de ketel. Maar daarna viel ik weer terug in mijn oude gewoontes en de onrust kwam als een boemerang keihard terug. De verandering waar ik zo naar snakte, kwam niet. Er was meer nodig. 

Terugkijkend op mijn leven zie ik dat alles wat ik heb gedaan heb, me veel heeft gebracht.

Maar het was nodig om op een dieper level de échte confrontatie met mezelf aan te gaan om de achterliggende oorzaak van de voortdurende onrust en stress duidelijk te krijgen.

Uiteindelijk werd glashelder waarom ik altijd onrust ervaarde


Ik deed ’slechts’ alles om mijn sensitiviteit en intuïtieve vermogens te beschermen.


Dankzij een fantastische coach weet ik nu dat ik een bijzonder talent heb om situaties en mensen op een dieper niveau te doorzien en te doorvoelen. Ik voel heel goed aan waar de spreekwoordelijke schoen wringt. Diepere beweegredenen en energielagen worden als vanzelf helder als ik met mensen in contact kom. Het communiceren met andere levels van bewustzijn en werken met energieën zijn voor mij zo natuurlijk als ademhalen. 


Eindelijk kon ik vanuit een hoger level van bewustzijn oude gewoontes en pijnen effectief achter me laten en transformeren. Mijn sensitiviteit is nu mijn ‘thuisbasis’ waar ik heel veel vertrouwen, kracht en wijsheid vind. 

Wandelcoaching

Ik neem je mee naar 2017

Toen gebeurde er iets waardoor ik definitief de knop kon omzetten. Het verlangen om van betekenis te willen zijn voor de wereld kreeg de juiste invulling.


Mijn moeder bleek ernstig ziek en zou niet meer beter worden. Dat ze binnen 3 weken zou overlijden wisten we toen nog niet. Wat ik wel heel sterk voelde was dat ik niets liever wilde dan alles opzij zetten. Hart open en gaan!


Zaken uit het verleden verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik stroomde over van onvoorwaardelijke liefde voor haar en voor wat haar te wachten stond. Het was een intense en bijzondere tijd. Tot op de dag van vandaag kan ik nauwelijks woorden vinden om te beschrijven wat ik toen heb ervaren. Misschien maar goed ook.

 

Deze ervaring heeft mij doen beseffen dat mijn intuïtieve vermogens de wereld in moeten. En Karin van Kooten coaching is een feit.

Over mijn coaching ...

Ik combineer ratio en hart. Het een kan niet zonder het ander. Met alleen praten en het eindeloos analyseren van situaties kom je er niet. En met het 'verzamelen' van heel veel inzichten ook niet.


Daarom is er in mijn begeleiding veel ruimte voor om te ervaren. Voorbij aan wat je in je hoofd al weet. Alleen door te ervaren kunnen veranderingen ontstaan en uiteindelijk ook beklijven. We bouwen aan een solide basis waar jij altijd op terug kan vallen. 


Je ervaart wie jij in essentie bent. Jouw eigen basis. Een die niet gekleurd of ingevuld is door de ‘het hoort zo’s!’ of ‘zo ben ik nu eenmaal’.


Je VOELT waar je voor staat en hoe jij in je leven wilt staan. Wat past nou echt bij je en wat niet. Ik leer je effectief naar je gevoel luisteren, je unieke signalen herkennen en hoe je die naar de dagelijkse praktijk kan vertalen. 


Vanuit deze basis pakken we ook de dieperliggende oorzaak aan, die vaak verscholen ligt in het onderbewustzijn en een gewoonte is geworden. Doen je dat niet dan blijft ie je belemmeren om écht te veranderen en te doen wat je het allerliefste wilt doen.


In mijn coaching maak ik gebruik van methodes en technieken die ik zelf geleerd en ervaren heb en die effectief zijn. Met hart voor jou voel ik heel goed aan waar bij jou de spreekwoordelijke schoen wringt en wat je écht nodig hebt. Ook al weet je dat misschien zelf nog niet. 


Ook mijn jarenlange corporate ervaring heeft een plek in mijn aanpak. Want ik blijf toch die resultaatgericht vrouw die graag vooruit wil. En dat wil ik ook voor jou! 

Oh en misschien wil je dit ook nog over mij weten?

  • Ik ben al meer dan 20 jaar samen met mijn lief Reinoud, we hebben menige uitdaging overwonnen en zijn inmiddels 'solid as a rock'. 
  • Ik wandel graag in de duinen en langs het strand. Ook als het ruig weer is, heerlijk!
  • Van zon, zee, strand word ik blij, in Nederland en op onbekendere Griekse eilanden
  • Ik geniet van de gezellige drukte in 'mijn' stad Haarlem maar ook van de oorverdovende stilte op het Franse platteland
  • Ik kook graag (vegetarisch) en houd van lekker eten, en een mooi glas wijn op zijn tijd.


Zullen we kennismaken?

Als je voelt dat ik iets voor je kan betekenen, plan dan direct hieronder een kennismakingswandeling op een datum/tijd dat het jou uitkomt. 


Vertel me waar je tegenaan loopt en we kijken samen hoe ik jou daarbij kan helpen. En ... net als jij vind ik het heel belangrijk dat we een klik hebben.


NB: een kennismakingswandeling vindt plaats in de omgeving van Zandvoort (aan Zee) en duurt ca 45 min. Eventuele (parkeer)kosten zijn voor eigen rekening.

Deze website gebruikt cookies