arrow_drop_up arrow_drop_down
Over Karin van Kooten

Hi, ik ben Karin ...

Ik coach drukbezette vrouwen die te veel willen voor iedereen om hen heen en er niet aan toekomen om tijd voor zichzelf te maken en daardoor de connectie met zichzelf kwijt zijn geraakt.


Waarom? Omdat ik al jaren aan alles voelde dat ik met mijn verhaal en mijn intuïtieve vermogens deze vrouwen kan helpen om hun eigen basis terug te vinden. Zodat ze VOELEN en ONTDEKKEN wie ze écht zijn en vol vertrouwen gaan doen wat écht bij ze past. En hun unieke talenten kunnen gebruiken voor zichzelf,  in hun werk en in hun relatie en gezin. Van daaruit een fijne balans ontwikkelen waarin goed voor jezelf zorgen én er vol energie voor anderen zijn en je ambities waarmaken hand in hand gaan.  


Maar voor het zover is gekomen, heb ik heel wat obstakels moeten overwinnen..

Coach Heemstede Haarlem

Altijd heb ik intens gevoeld ...

Zo lang als ik me kan herinneren pikte ik al sfeer en gevoelens van anderen op. Je kunt je voorstellen dat dit als kind best verwarrend is, want ik hoorde het een en voelde het ander. Al snel leerde ik manieren vinden om mezelf in een voor mij onveilige wereld een houvast te geven. 


Het masker van destoere meid waar het altijd goed mee gaat'  was mijn ‘favoriet’.


Deze rol zou me later in mijn werkende leven ‘goed’ van pas zou komen ...

Voor de buitenwereld was mijn leven prima in orde.


Ik had een leuke uitdagende baan, woonde in een fijn huis, getrouwd met een lieve echtgenoot en omringd met een gezellige club vrienden. Een zorgeloos leven, toch? Niets is minder waar kan ik je vertellen.


Het grootste deel van mijn carrière werkte ik succesvol als zelfstandige in het communicatievak  in Nederland en in het buitenland. Ik heb mooie projecten achter mijn naam staan en opdrachtgevers waren altijd lovend over mijn inzet. Ik was goed in mijn werk, boekte resultaten waar anderen er niet in slaagden. 'Geef mij maar het project en ik klaar de klus!' werd mijn motto. 


Maar ik was niet gelukkig en altijd op van de stress. Niemand wist dat ik mijzelf onmogelijke druk oplegde om niets te laten merken van de onrust en de paniek die mijn leven beheersten. Ik hield iedereen op afstand en de innerlijke pijn voor mijzelf en daardoor nachten wakker lag van de hartkloppingen. Op wilskracht ging ik door om niet te hoeven toegeven dat ik me heel ellendig voelde. 

Aan alles voelde ik heel goed aan dat mijn leven zo niet klopte en ik ging op zoek naar wegen en antwoorden om van de onrust af te komen. Dit bracht mij al jong op het pad van persoonlijke bewustzijnsontwikkeling.


Ik heb werkelijk van alles gedaan en uitgeprobeerd. Van goeroe's volgen en NLP tot hypnose en trainingen in meditatie, bewustzijnsontwikkeling en lichaamswerk. Eerst in Nederland en later ook in het buitenland.


Wat ik leerde, bracht ik in de praktijk. Heel even kon ik dan opgelucht ademhalen omdat de druk van de ketel was. In die schaarse momenten van ontspanning voelde ik wie ik écht was! Wat was dat thuiskomen zeg ...


Helaas was het resultaat altijd van tijdelijke aard, want daarna viel ik heel snel weer terug in mijn oude gewoontes en als een boemerang kwam de onrust keihard terug. 


De verandering waar ik zo op zoek was, bleef uit. Ik kon niet anders dan op zoek gaan naar de diepere beweegreden waarom ik er niet in slaagde om te ontspannen.

Terugkijkend op mijn leven zie ik dat alles wat ik heb gedaan heb, me veel heeft opgeleverd. 


Ik geloof oprecht dat al die stappen nodig waren zodat ik op een dieper level

 de oorzaak van mijn stress en onrust kon aanpakken.

Uiteindelijk vond ik een fantastische coach en bewustzijnsmentor die mij intensief begeleid heeft. Ik deed ’slechts’ alles om mijn sensitiviteit en intuïtieve vermogens te beschermen omdat ik nooit geleerd had om ze op waarde te schatten en te beschermen.


Nu weet ik dat ik een natuurlijk talent heb om mensen op een dieper niveau te doorzien en te doorvoelen. Ik voel en zie helder wat de kern van het probleem of de blokkade is. Als vanzelf worden diepere beweegredenen en energielagen helder zodra ik met ze in contact kom. Ik voel heel goed aan wie ze in essentie zijn en kan ze hier ook weer mee in contact brengen, zodat ze dit zelf ook ervaren. Van daaruit komt de transformatie op gang. Ik heb geleerd om effectief te communiceren en te werken met andere levels van bewustzijn en energieën, wat voor mij zo natuurlijk is geworden als ademhalen.


Hierdoor durfde ik ook zelf mijn eigen destructieve beschermingsmechanismes te transformeren die zoveel kapot hadden gemaakt. Ik heb nu voor mijzelf een fijne basis gecreëerd die ik nodig heb om vanuit alignment het leven te leven dat écht bij mij past. Van daaruit kan ik heel effectief zijn in mijn coaching. 

Karin van Kooten coaching

Coaching Haarlem Heemstede


Ik neem je mee naar 2017. Mijn moeder bleek ernstig ziek en zou niet meer beter worden. Dat ze binnen 3 weken zou overlijden wisten we toen nog niet. Wat ik wel heel sterk voelde was dat ik niet anders kon dan mijn intuïtieve vermogens tot in volle omvang ervaren. Zaken uit het verleden verdwenen als sneeuw voor de zon. 


Ik stroomde over van onvoorwaardelijke liefde voor haar en voor wat haar te wachten stond. Ik ervaarde tegelijkertijd de magie van het Kosmische proces van 'terug naar huis gaan' en het menselijke verdriet waar ik ook mee werd geconfronteerd dat onvermijdelijk was. Zo bijzonder!


Mede dankzij deze ervaring besefte ik dat het tijd is geworden om mijn intuïtieve vermogens met de wereld te delen. Karin van Kooten coaching is een feit!

Karin van Kooten coaching Heemstede

Over mijn coaching ...

Mijn persoonlijke en professionele ervaring combineer ik met mijn intuïtieve vermogens en heb ik vertaald naar mijn 1 op 1 coachingstrajecten. In mijn aanpak staan deze uitgangspunten centraal:


Ik combineer ratio en hart. Het een kan niet zonder het ander. Met alleen praten en het eindeloos analyseren van situaties kom je er niet. En met het 'verzamelen' van heel veel inzichten ook niet. 


Ik geloof in de kracht van beweging. Daarom is zijn wandelingen een vast onderdeel van mijn aanpak. Wandelen brengt je uit je hoofd in je gevoel en waardoor je veel gemakkelijker voelt wat écht bij je past.


Er is veel ruimte om zelf te ervaren. Voorbij aan wat je in je hoofd al weet. Alleen door te ervaren kunnen veranderingen ontstaan en uiteindelijk ook beklijven. We bouwen aan een solide basis waar jij altijd op terug kan vallen. 


Je ontdekt wie jij in essentie bent. Jouw eigen basis. Een die niet gekleurd of ingevuld is door de ‘het hoort zo’s!’ of ‘zo ben ik nu eenmaal’.


Je VOELT en ONTDEKT waar je voor staat en hoe jij in je leven wilt staan. Wat past nou écht bij je en wat niet. Ik leer je effectief naar je gevoel luisteren, jouw unieke signalen herkennen en hoe je die naar de dagelijkse praktijk kan vertalen. 


We pakken ook de dieperliggende oorzaak aan, die vaak verscholen ligt in het onderbewustzijn en een gewoonte is geworden. Doe je dat niet dan blijft ie je belemmeren om écht te veranderen en te doen wat je het allerliefste wilt doen.


Ik maak gebruik van methodes en technieken die ik zelf geleerd en ervaren heb en die effectief zijn. Met hart voor jou voel ik heel goed aan waar bij jou de spreekwoordelijke schoen wringt en wat je écht nodig hebt. Ook al weet je dat  misschien zelf nog niet. 


Ook mijn jarenlange corporate ervaring komt terug in mijn aanpak. Dankzij mijn ervaring in het bedrijfsleven blijf ik die resultaatgerichte vrouw die graag vooruit wil. En dat wil ik ook voor jou! 

Karin van Kooten coaching Heemstede

Wil je kennismaken?

Voel je dat het nu écht tijd is geworden om eindelijk rust in je hoofd en in je lijf te krijgen? Wil je ontdekken wie jij écht bent en hoe je jouw unieke talenten op een effectieve manier kan inzetten voor jezelf, in je werk, in je relatie en gezin? En wil je een fijne basis creëren die jij nodig hebt om je leven te leven zoals het écht bij je past?


Plan dan direct hieronder een kennismakingswandeling op een datum/tijd dat het jou uitkomt. 


NB: een kennismakingswandeling vindt plaats in de omgeving van Zandvoort (aan Zee) en duurt ca 45 min. Eventuele (parkeer)kosten zijn voor eigen rekening.

Deze website gebruikt cookies