arrow_drop_up arrow_drop_down
Heb jij het te druk voor ontspanning?

Heb jij het te druk voor ontspanning?

Ik zie het elke dag om me heen. Drukbezette vrouwen die volop in het leven staan, maar zichzelf geen tijd gunnen om te ontspannen … Er is altijd iets dat nog ‘even’ gedaan moet worden. De volle mailbox die nog ‘even’ leeg moet, of nog ‘even’ een call met een collega die je overdag met geen mogelijkheid pakken kreeg. Nog ‘even’ de meeting voor de volgende ochtend voorbereiden. Of ‘even’ je zieke kind eerder van school halen.

Je hebt het al door. De angel zit ‘m in het woordje ‘even’. Het lijkt alsof het snel kan, maar ondertussen wordt wel al je tijd en energie opgeslokt door wat je er ‘even’ bij doet.

En weer ben je niet aan jezelf toegekomen.

Maar ondertussen weet en voel je heel goed dat het ook anders kan.

Dat het mogelijk is om vanuit ontspanning, innerlijke rust en vol energie alle ballen hoog te houden in je drukke leven.

Hoe dan?

Ik deel graag deze tip om je te helpen inzicht krijgen hoe jij met jezelf en je tijd omgaat.

Maak wat tijd en kijk heel onbevooroordeeld naar jezelf en je huidige leven. Beter nog: schrijf alles op wat er in je opkomt in twee kolommen: wat kost energie en wat geeft energie. Dit gaat over jou en er is geen goed of fout. Blijf nieuwsgierig naar wat er in jou leeft en schrijf door tot het stil wordt. Slaap er een nachtje over en kijk de volgende dag naar wat je hebt opgeschreven. Heb je nog aanvullingen of schieten je dingen te binnen, schrijf ze er allemaal bij.

Kijk naar wat je hebt opgeschreven.

Wat vertelt dit over jou en hoe je met jezelf omgaat?

In de meest ideale situatie is de balans tussen wat energie kost en wat energie geeft mooi in evenwicht. En… hoe zit dat bij jou: Waar gaat je energie naartoe. En je tijd. En hoe zit het met ontspanning: Doe je genoeg om te ontspannen? Om te ontladen en weer op te laden? Welke conclusies kan jij trekken? Zijn er zaken die je frustreren? Neem je genoeg tijd om over jezelf na te denken?

Maak van ontspannen prioriteit

Als de balans ver te zoeken is dan het zinvol om te kijken wat jij eraan kun doen van jezelf een prioriteit te maken. Welke zaken wil je veranderen? Heb jij hier zelf invloed op of heb je anderen nodig? Je partner of misschien je leidinggevende?

Weet dat goed voor jezelf zorgen is niet egoïstisch is. Sterker nog … als jij de uitdagingen van alle dag het hoofd wilt bieden dan is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen, zodat jij onder alle omstandigheden ontspannen en vol energie bent. Denk maar eens aan een noodsituatie in het vliegtuig; dan zet je toch ook eerst je eigen zuurstofmasker op en dan die van je kinderen. Precies zo bedoel ik goed voor jezelf zorgen.

En nee, het kost je niet veel tijd. Sterker nog, het gaat je juist heel veel tijd en energie opleveren. Gelukkig maar. Het vraagt echter wel de bereidheid om eerlijk naar jezelf te zijn, afscheid te nemen van gewoontes die niet voor je werken en keuzes te maken die jou verder brengen.

Dan kun jij topprestaties leveren op je werk en er ook voor anderen zijn. Geloof me, daar wordt iedereen blij van!

Wat houdt je tegen?

Soms lukt het niet altijd even goed om alle ballen hoog te houden. En dat is helemaal niet erg. Het is dan wel zinvol om er achter te komen welke gewoontes je tegenhouden om ontspannen en vol energie midden in je leven te staan.

Laat mij je helpen om weer ontspannen en vol zelfvertrouwen de regie over je leven te pakken. Dat doe ik met effectieve 1-op-1 coaching waarin we 3 maanden lang samen aan de slag gaan. Waarin jij een stevige basis legt waar je altijd op terug kunt vallen.

Wil je een keertje kennismaken en meer te weten komen over hoe ik werk? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Skype.

Over de schrijver
Gepassioneerde coach voor (drukbezette) vrouwen die ontspanning zoeken. Ik help vrouwen uit de waan van de dag stappen zodat ze ontspannen en vol energie de regie over hun eigen leven kunnen terugpakken.
Reactie plaatsen

Deze website gebruikt cookies